Mye spennende skjer i Rogaland Havbrukspark
Rogaland Havbrukspark har nylig lansert nye, flotte nettsider og et fantastisk visningskjøkken som e…
Les mer
Den 14. og 15. juni ble Kvitsøy et sentrum for læring og inspirasjon da Grøningens Sjømatakademi åpnet dørene for barn i alderen 7-14 år. Med støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet, Lerøy Delico, Sterling White Halibut, og Norges Sjømatråd, og i samarbeid med Restaurant Grøningen og TEAL, fikk de unge deltakerne en unik mulighet til å dykke dypt inn i sjømatens verden.
Aktiviteter og læring
Barna startet dagen på Grøningen kai og hummerklekkeriet, hvor de lærte om det viktige arbeidet med å bevare hummerbestanden rundt Kvitsøy. Etter å ha samlet kamskjell, beveget de seg til Hummermuseets kjøkken. Her ble det demonstrert rensing, filetering, og tilberedning av ulike fisk- og skalldyrretter under kyndig veiledning fra Lasse Pallesen og Sigve Skretting. Fra steking av fiskekaker til smakfulle biter av lysing, torsk, rødspette, Sterlingkveite, og kamskjell – det var en helg fylt med smak og læring!
Diplomer og takknemlighet
Rogaland Havbrukspark har nylig lansert nye, flotte nettsider og et fantastisk visningskjøkken som e…
Les mer
Fladene Gard, som ligger på Hegelstad i Bjerkreim, er en gård med dype røtter og en historie som str…
Les mer
Gladmat-festivalen nærmer seg, og vi i TEAL er glade for å få bidra til årets stand for Hjelmeland K…
Les mer
Kvitsøylam har oppnådd den offisielle betegnelsen Beskyttet Geografisk Betegnelse. Dette er en stor …
Les mer