Tomatfestivalen 2025
Lørdag 16. august fylles Judaberg med boder, smaker og mennesker når Tomatfestivalen igjen inviterer…
Les mer
Den 14. og 15. juni ble Kvitsøy et sentrum for læring og inspirasjon da Grøningens Sjømatakademi åpnet dørene for barn i alderen 7-14 år. Med støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet, Lerøy Delico, Sterling White Halibut, og Norges Sjømatråd, og i samarbeid med Restaurant Grøningen og TEAL, fikk de unge deltakerne en unik mulighet til å dykke dypt inn i sjømatens verden.
Aktiviteter og læring
Barna startet dagen på Grøningen kai og hummerklekkeriet, hvor de lærte om det viktige arbeidet med å bevare hummerbestanden rundt Kvitsøy. Etter å ha samlet kamskjell, beveget de seg til Hummermuseets kjøkken. Her ble det demonstrert rensing, filetering, og tilberedning av ulike fisk- og skalldyrretter under kyndig veiledning fra Lasse Pallesen og Sigve Skretting. Fra steking av fiskekaker til smakfulle biter av lysing, torsk, rødspette, Sterlingkveite, og kamskjell – det var en helg fylt med smak og læring!
Diplomer og takknemlighet
Lørdag 16. august fylles Judaberg med boder, smaker og mennesker når Tomatfestivalen igjen inviterer…
Les mer
Midt ute på vakre Eigerøy, bare hundre meter fra sjøen, finner du Seglem Gårdsutsalg & Bakeri. Et li…
Les mer
Forrige uke ble testversjonen av Blizbi lansert i Stavanger- og Ryfylkeregionen. Dette er en ny plat…
Les mer
TEAL tok med seg en variert gruppe deltakere på tur til Skottland for å oppleve Meatopia Glasgow og …
Les mer