Kvitsøylam tildelt Beskyttet Geografisk Betegnelse
Kvitsøylam har oppnådd den offisielle betegnelsen Beskyttet Geografisk Betegnelse. Dette er en stor …
Les mer
Norwegian Lobster Farm startet leveranser av verdens første oppdrettet porsjonhummer tilbake i 2008, en eksklusiv delikatesse som har fått strålende tilbakemeldinger fra noen av verdens mest anerkjente restauranter. Nå har selskapet utviklet enda et nytt og unikt hummerprodukt, BabyBlue™. Med sin unike størrelse på 100 -120 g, perfekt kjøttkvalitet og bærekraftige oppdrettsmetoder, er Baby Blue™ ikke bare en råvare – det er en ny måte å nyte hummer på. Og dette er bare begynnelsen.
Norwegian Lobster Farm er pionerer innen landbasert hummeroppdrett. Som verdens første selskap til å produsere porsjonsklare oppdrettshummer kommersielt i ulike størrelser, har de vist at det er mulig å kombinere nytenkning med førsteklasses sjømat som har betydelig etterspørsel i det internasjonale markedet.
Baby Blue™ er en hummer i en helt egen klasse. Den er mindre enn den lovlige størrelsen for villfangst, noe som gjør den til et unikt nisjeprodukt. Siden de ikke har gjennomgått kjønnsmodning, gir dette en kjøttkvalitet med en enestående tekstur og smak som høyt verdsatte kokker vet å utnytte til det fulle. Når hummeren serveres på restaurant, brukes alt – skallet blir til chips og dip eller til kraft i supper, bisquer eller som dandering på desserten. Dette gjør Baby Blue™ til et «no waste»-produkt som passer perfekt inn i dagens bærekraftige mattrend. Med en økende etterspørsel etter førsteklasses sjømat i det globale markedet, har Norwegian Lobster Farm posisjonert seg godt for eksport og videre vekst.
Hummer-bonanza – En helaften med smaksopplevelser
I februar inviterte Norwegian Lobster Farm til en eksklusiv 8-retters Baby Blue™ bonanza. Under ledelse av Arne Nese fra Ekte Matglede ble hummeren tilberedt i åtte ulike retter. Gjennom kvelden fikk gjestene ikke bare oppleve den unike smaken av Baby Blue™, men også høre selskapets inspirerende historie – en 25-års reise med oppturer og nedturer, bærekraftige visjoner og den forestående etableringen av verdens første landbaserte oppdrettsanlegg for hummer.
Rogaland Havbrukspark – Partner for utvikling og kommersialisering av nye marine arter
Norwegian Lobster Farm har de siste årene holdt til i Rogaland Havbrukspark, et knutepunkt for vekst og utvikling innen landbasert oppdrett av fremvoksende arter. Med nye nettsider på vei og et topp moderne visningskjøkken under utvikling, legges det til rette for videre vekst og innovasjon i havbruksparken på Finnøy. Her kan gründere og andre få tilgang til moderne, plug-and-play fasiliteter med rennende sjøvann, møte fasiliteter, visningskjøkken og ikke minst et fellesskap og et unikt nettverk av akvaprenører og forskere.
Unik posisjon og en spennende fremtid
I dag er Norwegian Lobster Farm det eneste selskapet i verden som driver med kommersielt oppdrett av hummer. Med et unikt produkt, egenutviklet teknologi og null direkte konkurranse, har selskapet en unik posisjon i markedet. Planene fremover inkluderer en økning av produksjonen til 30 tonn innen 2026, og på sikt en videre skalering basert på den velutprøvde teknologien.
For å gi et nærmere innblikk i arbeidet bak Baby Blue™, deler Norwegian Lobster Farm spennende og informative filmer i sine sosiale kanaler. Gjennom korte og engasjerende filmer på Facebook, LinkedIn, Instagram og TikTok får du et innblikk i innsatsen og prosessene bak verdens første porsjonsklare hummer. Så langt er fem episoder publisert, og en av episodene har allerede nådd 11 000 visninger på Tiktok. Følg med for å få et unikt innblikk i fremtidens hummeroppdrett!