Fjellam frå Ryfylke

Fjellam frå Ryfylke signerte avtale med Prima Jæren og A.Idsøe i august 2021. Nå 2 måneder senere er pinnekjøttet deres finalist i Det Norske Måltid, noe som tyder på ytterligere vekst for sauebøndene i Ryfylke.

«Det ypperste innen norsk mat»

Her går det virkelig fort i svingene! I august 2021 ble døren inn mot et større marked åpnet da Fjellam frå Ryfylke signerte avtale med Prima Jæren og A.Idsøe. https://ryfylke.net/ Allerede 2 måneder senere ble det kaldrøkte pinnekjøttet fra Fjellam frå Ryfylke finalist i Det Norske Måltid under kategorien foredlet kjøtt. Det Norske Måltid er en kåring av de beste mat- og drikkeprodusentene i Norge, og er en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger. https://www.detnorskemaltid.no/ Dette er virkelig et kvalitetsstempel som sammen med økt interesse for norskprodusert mat vil sørge for en spennende fremtid for sauebøndene bak Fjellam frå Ryfylke.

Norskprodusert mat har fått sterkere fokus både av forbrukere og organisasjoner den siste tiden. Forbrukere er mer bevisste og organisasjoner ønsker å fremme kortreist mat. Av den grunn er det etablert ulike tiltak for å bedre kunnskapen i det norske markedet. Stiftelsen Norsk Mat jobber med merkeordninger som gjør det lettere å velge norsk, og Fjellam frå Ryfylke ønsker å få vedtatt en beskyttet geografisk betegnelse via Stiftelsen Norsk Mat. Beskyttede betegnelser er en offentlig merkeordning som sikrer at norske matskatter får den beskyttelse og anerkjennelse de fortjener.  https://stiftelsennorskmat.no/no

Fjellam frå Ryfylke SA ble stiftet som et samvirke i mars 2017, og har i dag 29 medlemmer som er saueprodusenter fra hele Ryfylke. Formålet til Fjellam frå Ryfylke er å ta vare på tradisjonen med å sende sauene på fjellbeite om sommeren, og levere kjøttprodukter av høy kvalitet. Fjellbeitene bugner av urter, vier og friskt gress som gir sterke, sunne og smaksrike lam. https://www.fjellam.no

Vår rolle

TEAL har jobbet med å prosjektere søknaden gjennom målbedriftsavtalen, og prosjektet har fått økonomisk støtte gjennom Ryfylkefondet. Videre gleder vi oss til fortsettelsen og heier på Fjellam frå Ryfylke i Det Norske Måltid. I tillegg krysser vi fingrene for godkjent beskyttet betegnelse.

Flere nyheter