Finalister fra Rogaland skinner i Det Norske Måltid 2024

Tre av våre samarbeidspartnere; Jærbær fra Jone Wiig, Sølvsider fra Apal Sideri og Mak Kimchi fra Eimealt, er finalister i Det Norske Måltid 2024. Deres lidenskap for kvalitet og unike produkter har gitt dem en plass blant de beste i Norge. Bilde: Lumiere Studio AS.

Kvalitet og lidenskap fra Rogaland til finalen

Det Norske Måltid er en av Norges mest prestisjefylte konkurranser for mat og drikke, og i år er både Jærbær fra Jone Wiig, Sølvsider fra Apal Sideri og Mak Kimchi fra Eimealt i finalen. Etter grundige vurderinger fra noen av Norges mest anerkjente kokker og sommelierer, har disse tre og mange andre produsenter fra Rogaland imponert med sine unike produkter. Se alle finalistene her.

Jærbær, som ble etablert høsten 2023, er kjent for sin produksjon av jordbær i drivhus – en nytenkende tilnærming til bærproduksjon i Norge. Etter over 20 års erfaring med grønnsaksdyrking på Orre, inkludert vinneren av Det Norske Måltid 2015 med «Sjitne gulrøtter,» har Jone Wiig nå omgjort ett av sine drivhus til moderne fasiliteter for jordbær. Med kontrollert temperatur og klima gir Jærbær stabile vekstforhold som sikrer bær av ypperste kvalitet hele året.

Sølvsider fra Apal Sideri er en annen spennende finalist, denne gangen i kategorien «Årets sider.» Sideren er laget med eplesortene Aroma og Summerred og har en fyldig og konsentrert smak med tørr utgang. I tillegg har den frisk syre og faste bobler som gir en lett kremete munnfølelse. Sølvsider har allerede vunnet internasjonal anerkjennelse og blitt et symbol på det håndverket og lidenskapen som Dan Olav Sæbø legger i sin produksjon.

Mak Kimchi fra Eimealt lages på tradisjonelle koreanske oppskrifter. De beste lokale råvarene blandes med smaksrike asiatiske krydder og syrnes med tradisjonell fermentering uten startkultur. Kimchi er sterk, søt, salt, umami og syrlig, og passer til både kald og varm mat.

Med sine finaleplasser konkurrerer Jærbærene, Sølvsider og Mak Kimchi mot andre topp-produkter i Norge innen sin kategori, og vinnerne blir annonsert under den store prisutdelingen i Stavanger 25. april 2025. Dette blir en festkveld der mangfoldet som norsk mat- og drikkekultur har å by på settes i rampelyset, og smakfulle opplevelser og god underholdning finner sted.

Vi ønsker både Jærbær, Apal Sideri og Eimealt masse lykke til i finalen!

Flere nyheter