Det Norske Måltid – En smakfull festkveld!

I helgen samlet Det Norske Måltid produsenter, kokker og entusiaster fra hele landet. Hele TEAL-gjengen var til stede for å heie frem våre samarbeidspartnere – og feire Jærbærs imponerende seier! Foto: Fabel Media

En kveld som hyller det beste av norsk mat og drikke

Det ble en inspirerende og minneverdig kveld da hele TEAL-gjengen var til stede på Det Norske Måltid i DNB Arena i Stavanger. Arrangementet var profesjonelt gjennomført fra start til slutt, med en perfekt kombinasjon av stolthet, begeistring og underholdning. En stor honnør til arrangørene for å løfte frem norsk mat- og drikkekultur på denne måten – og for å hedre de mange produsentene som hver dag legger ned et imponerende arbeid for å levere produkter av ypperste kvalitet.

Det Norske Måltid er en av Norges mest prestisjefylte konkurranser for mat og drikke, og har i over 15 år løftet frem det beste landet har å by på av råvarer og produkter. Gjennom grundige vurderinger av en fagjury bestående av noen av landets fremste kokker og sommelierer, kåres vinnerne i ulike kategorier – alt fra ost og kjøtt til drikke og grønnsaker. Målet er å synliggjøre mangfoldet, innovasjonen og kvaliteten i norsk matproduksjon, og inspirere til videre utvikling i hele verdikjeden.

Vi var ekstra stolte av å kunne heie frem tre av våre samarbeidspartnere; Jærbær fra Jone Wiig, Sølvsider fra Apal Sideri og Mak Kimchi fra Eimealt, som alle var finalister i sine kategorier. Det er en stor prestasjon å nå så langt i en av Norges mest prestisjefylte konkurranser for mat og drikke.

Kvelden ble ekstra spesiell da Jærbær gikk helt til topps og vant prisen i kategorien Årets grønne! En fantastisk anerkjennelse for det nyskapende arbeidet med jordbærproduksjon i drivhus på Orre, der bærene dyrkes med full kontroll på klima og kvalitet gjennom hele året. Gratulerer så mye til Jone Wiig! Vi gratulerer også Norges Bygdekvinnelag med den velfortjente hedersprisen – en viktig anerkjennelse av deres innsats for matkultur, tradisjon og fellesskap gjennom generasjoner.

Det Norske Måltid er et forbilledlig initiativ som virkelig løfter frem bredden og kvaliteten i norsk matproduksjon. Kvelden ga oss ny inspirasjon, stolthet over å få jobbe tett på så mange dyktige produsenter – og ikke minst en enda større motivasjon til å følge utviklingen videre. Vi gleder oss allerede til neste år!

Flere nyheter