Apal sideri

Apal Sideri har produsert frisk eplemost i flere år, men da Dan Olav Sæbø tok over gården i 2020 ble driften utvidet og siderproduksjon ble kjapt en realitet.

Sider i verdensklasse

Dan Olav Sæbø er en engasjert mann som etter 13 år som tømrer ville prøve noe nytt. Han overtok gården hjemme på Sæbø og fortsatte frukt- og eplemost produksjonen foreldrene hadde drevet med i mange år. Dan Olav ble etter kort tid sulten på mer, og i 2020 valgte han å utvide og starta derfor med siderproduksjon. Allerede sommeren samme år sendte Dan Olav en flaske «Sølvsider» til evaluering i det som kalles sider-VM. Sideren falt virkelig i smak, og gikk helt til topps og vant gull for verdens beste sider i klassen «musserende sider».(https://www.worldciderawards.com) Men suksessen stopper ikke her. I juli 2021 ble den prisvinnende sideren tilgjengelig i vinmonopolets sortiment, noe som øker etterspørselen betraktelig. For å kunne produsere det markedet etterspør bygges det nytt sideri, og Dan Olav har i fremtiden drømmer om sidersmaking hjemme på gården. (https://apalsideri.no)

Vår rolle

Utviklingsløp med fokus på konseptutvikling.

Flere nyheter