Veksthusnæringen i Rogaland
Bak store mengdene av friske, norske grønnsaker, frukt og bær som produseres i veksthus finner vi en…
Les mer
Rogaland Siderlag, med de prisbelønte sideriene Apal Sideri, OmCider og Eiane Gard, gjennomførte en vellykket pilot som etterhvert skal utvikles til et ordinært tilbud i både blomstringsesongen og i eplesesongen. 110 gjester fikk en unik opplevelse ombord på Rygerdronningen (Rødne), hvor de fikk en uforglemmelig reise gjennom vakre fjordlandskap i Ryfylke etterfølgt av besøk hos sideriene. Bilde: Lumiere Studio AS.
Interessen for turen var overveldende, og samtlige billetter ble revet bort på bare tre dager! Programmet var fullspekket med høydepunkter, fra sidersmaking ombord på båten til besøk hos to siderier på Hjelmeland. Her fikk deltakerne et innblikk i produksjonen og håndverket som ligger bak de lokale siderne. Underveis på turen fikk gjestene også nyte delikat mat som ble nøye tilberedt for å komplimentere de ulike siderne. Maten ble tilberedt og laget av Mikals Laks, Ryfylke Gardsysteri og Sterling White Halibut. Gjestene på sidersafarien var svært fornøyde, og turen fikk en imponerende gjennomsnittlig score på 4,8 av 5 mulige.
Sidernæringen i Rogaland har opplevd en positiv utvikling de siste årene. Flere lokale produsenter har vunnet internasjonale priser og er godt representert på Vinmonopolet, i både basis- og bestillingsutvalg. Med stadig økende oppmerksomhet rundt håndverksprodukter som sider, ser fremtiden lys ut for produsentene i regionen. Arrangementet markerer et viktig steg i å styrke Rogalands posisjon som en betydelig siderregion. Vi i TEAL heier på den positive utviklingen innen norsk sider og spesielt sider fra Rogaland, og ser frem til videre samarbeid med Rogaland Siderlag og de tilhørende siderprodusentene.