Vivon

Vivon er et nyetablert kurs og kompetansesenter som bidrar til at enkeltindivid, ledere og næringsliv skal oppleve økt arbeidsglede og livskvalitet. Dette gjøres gjennom en egenutviklet metode som inkluderer et helhetlig perspektiv på enkeltpersonen, lederen og bedriften. Gründerne bak Vivon er tre erfarne og kompetente damer med genuint engasjement for å hjelpe andre til å lykkes.

Livsmestring styrker arbeidsgleden

Oppstarten

Nesten 10 år etter å ha skrevet masteroppgave på BI sammen, oppdaget Enomi Gründer Eva Sørmo at hennes tidligere studievenninne Elisabeth T. Wetteland også var gründer og driftet egen coaching virksomhet. De bestemte seg for å ta en kaffe sammen for å lære om hverandres gründerreiser, og fant fort ut at de jobbet med 2 fellesnevnere; følelser og holdninger. Disse nevnerne henger tett sammen, og det ene utelukker ikke det andre.

To ble til tre

I Mai 2021 jobbet Eva og Elisabeth på samme kontor og var under etablering av et nytt felles selskap. I denne prosessen ble de gjort oppmerksom på at det sirkulerte en annen driftig dame, Ingrid Roth, som også drev for seg selv innen rådgivning og coaching med spesialområde familie, samlivsbrudd og skilsmisse. De tok kontakt med Ingrid med en baktanke om et potensielt samarbeid. Utgangspunktet var at i stedet for å være konkurrenter kunne de heller utveksle tjenester, og sammen skreddersy et tilbud.

Utover komplementær kompetanse og supplerende tjenester var andre faktorer til stede for ønsket om å etablere en dialog. Etter at alle tre på hvert sitt område hadde pustet liv i egen gründerdrøm, hadde de også kjent på at det i flere prosesser var tungt å sitte helt alene.

«Det var en lettelse å endelig kunne drøfte konkrete saker og business med 2 andre. Inni eget hode kan det noen ganger fort bli folksomt eller fullstendig tomt.» – Eva Sørmo

Å være tre gründere i en bedrift har gitt Vivon økte muligheter og et økt potensiale. De sitter på en kompetansebredde og livserfaring som vil sikre kundene et helhetlig tilbud som ikke tidligere har vært tilgjengelig. Det gir de en skalerbarhet, og ikke minst mulighet til å nå ut til flere som vil ha nytte av deres bidrag og ekspertise. Det de brenner for er; at mennesker er helter i eget liv. Bedrifter er helter for sine ansatte og samfunnet.

Etablering og drift

Nye Vivon ble etablert i september 2021, og har utviklet seg til å bli et kurs og kompetansesenter som bidrar til at enkeltindivid, ledere og næringsliv skal oppleve økt arbeidsglede og livskvalitet. Dette gjøres gjennom en egenutviklet metode som inkluderer et helhetlig perspektiv på nettopp enkeltpersonen, lederen og bedriften. Metoden isolerer ikke jobb og privatliv. Den inkluderer. Har du det tøft privat, påvirker det hvordan du har det på jobb og motsatt. Sliter du i lederrollen, vil det muligens påvirke hvordan du ser på deg selv privat. Er et team eller et prosjekt i ferd med å rakne vil det påvirke bedriftens bunnlinje.

 

Vivon inngikk nylig et samarbeid med en av Norges DNCF sertifiserte NLP og Coaching Skoler; Ålreit Coaching & Kompetansesenter. Dette gjør at de nå i tillegg til rådgivning og coaching kan tilby coachutdanning som utvikler ansatte og ledere slik at de evner å hente frem det beste i seg selv og andre. Kurset har oppstart i Stavanger i Januar og inkluderer både teori og praksis for å sikre en progressiv utvikling av ressurser og kompetanse.

Hverdagen i Vivon er ikke som en elegant tango over parketten. Her er det daglig hæler som knekker, frustrerende utakt, skjærende feilbelastninger, og enkelte piruetter som gjør enhver habil danser svimmel. Men på sitt mest elegante er det som et velkoreografert kunststykke. Hvert knall og fall er nødvendig for utvikling og læring. Dette er et maraton og ikke en sprint. Hver dag er utenfor komfort-sonen, og det er også da det er godt å ikke være alene.

«Har den ene en tung dag, kan de andre dra lasset. Vi trenger alle å ha det litt komfortabelt innimellom for å hente oss inn i slike prosesser vi er i.» – Elisabeth T. Wetteland

At livet skjer underveis er essensen i Vivon. Livet skjer for kundene og det skjer for Eva, Ingrid og Elisabeth også. Ingen unntak. Det jobbes hver dag for å være blant de beste på dette. Sette standarden for livsglede gjennom livet på jobb og privat. Derfor er også en av kjerneverdiene i Vivon, egenomsorg. Vi brenner for at hver enkelt, leder, ansatt og bedriften skal lykkes når livet skjer. Med vår metode, verktøykasse, kompetanse og samarbeidspartnere bidrar vi til økt livskvalitet, robusthet og arbeidsglede.

Vår rolle

Ingrid sitt selskap var allerede en målbedrift hos TEAL, og for å sikre en god start og en smidig prosess i starten av samarbeidet fikk trekløveret inn TEAL som forretningsutvikler. TEAL har bidratt til at Vivon har fått en stødig start, og hjulpet med fremdrift og struktur.

«Å ha en profesjonell forretningsutvikler som TEAL med på laget i startfasen har vært av uvurderlig betydning. TEAL har sikret en profesjonell, seriøs, driftig og åpen prosess, som har bidratt til trygghet og nyttig læring før vi hoppet ut i det.» – Ingrid Roth

3 råd til de som vurderer å slå seg sammen

  • Ikke vær naiv, gjør grundig bakgrunnssjekk av dine mulige samarbeidspartnere.
  • Vær transparente med hverandre – alle kort på bordet, ha en forventningsavklaring.
  • Etabler en samarbeidsavtale/ aksjonæravtale tidlig.

Flere nyheter