Tomatkonferansen 2022 – Bærekraft som konkurransefortrinn

Det pågår en svært spennende utvikling i veksthusnæringen samtidig som man står midt i store utfordringer. Tomatkonferansen tar tak i dagsaktuelle temaer, og prøver samtidig å dykke inn i mulighetene fremover.

Bærekraft som konkurransefortrinn

Tomatkonferansen 2022 – 18. august

Arrangør: TEAL

I samarbeid med Stavanger kommune og Tomatfestivalen

Årets konferanse tar for seg bærekraft som konkurransefortrinn, og samtidig som verden preges av uro og økte råvarepriser, forsøker konferansen å sette lys på mulighetene for økt norsk veksthusproduksjon.

Konferansen ledes av konferansier Ingveig Tveranger

Årets program setter fokus på alternative løsninger med svært dyktige innledere.

• Vi ser inn i kula og spør om hvor næringen er om 10 år
• Økte miljøkrav / økte kostnader – Det må lønne seg å gjøre de riktige tingene
• Ny teknologi – robotisering og energieffektive løsninger
• Kan vi produsere råvarer som vi kjenner fra andre kulturer i Norge?
• Utvikling av norske vegetarprodukter basert på norske råvarer
• Kan næringen bidra i de nasjonale strategier om landbruk og reiseliv?
• Tomatens smaksmessige egenskaper og utfordringer i menysammensetning
• Spiller vi godt nok på lag i verdikjeden for å demme opp om import som ikke
kan defineres som bærekraftig?

Bent Høie – Digital åpningshilsen
Ola Hedstein – Det må lønne seg å gjøre de riktige tingene
Guro Espeland 
– Norsk Vegetar
Guro Helgesdotter Rognså 
– Tomatens smaksmessige egenskaper og utfordringer i menysammensetning
Arne Madland 
– Tilgang på arbeidskraft
Atle Rettedal 
– Robotisering i veksthus
Michel Verheul 
– Muligheter for eksotisk veksthusproduksjon
Alvhild Hedstein 
– Veksthus er viktig for økt norsk frukt og grøntproduksjon. Hvordan kan vi gjøre vekst i veksthus på en bærekraftig måte?
Per Morten Haarr 
– Matproduksjonens betydning i et fremtidig reiselivsperspektiv
SreeRekha Nitish 
– Eksotiske grønnsaker i veksthus
Silje Thoresen Tandberg
 – Hvordan jobber en samlet grøntnæring for å øke etterspørselen
og bidra til at totalforbruket av frukt og grønnsaker øker med 75%
fram mot 2035? Hvilken plass har den norske tomaten?

Les mer på www.tomatkonferansen.no

Billetter kjøpes på: https://www.linticket.no/page/no/event/20/7306

Flere nyheter