Ny forretningsutvikler i TEAL
Anders Hellegaard – Ny forretningutvikler
Les mer
Det pågår en svært spennende utvikling i veksthusnæringen samtidig som man står midt i store utfordringer. Tomatkonferansen tar tak i dagsaktuelle temaer, og prøver samtidig å dykke inn i mulighetene fremover.
Tomatkonferansen 2022 – 18. august
Arrangør: TEAL
I samarbeid med Stavanger kommune og Tomatfestivalen
Årets konferanse tar for seg bærekraft som konkurransefortrinn, og samtidig som verden preges av uro og økte råvarepriser, forsøker konferansen å sette lys på mulighetene for økt norsk veksthusproduksjon.
Konferansen ledes av konferansier Ingveig Tveranger
Årets program setter fokus på alternative løsninger med svært dyktige innledere.
• Vi ser inn i kula og spør om hvor næringen er om 10 år
• Økte miljøkrav / økte kostnader – Det må lønne seg å gjøre de riktige tingene
• Ny teknologi – robotisering og energieffektive løsninger
• Kan vi produsere råvarer som vi kjenner fra andre kulturer i Norge?
• Utvikling av norske vegetarprodukter basert på norske råvarer
• Kan næringen bidra i de nasjonale strategier om landbruk og reiseliv?
• Tomatens smaksmessige egenskaper og utfordringer i menysammensetning
• Spiller vi godt nok på lag i verdikjeden for å demme opp om import som ikke
kan defineres som bærekraftig?
Bent Høie – Digital åpningshilsen
Ola Hedstein – Det må lønne seg å gjøre de riktige tingene
Guro Espeland – Norsk Vegetar
Guro Helgesdotter Rognså – Tomatens smaksmessige egenskaper og utfordringer i menysammensetning
Arne Madland – Tilgang på arbeidskraft
Atle Rettedal – Robotisering i veksthus
Michel Verheul – Muligheter for eksotisk veksthusproduksjon
Alvhild Hedstein – Veksthus er viktig for økt norsk frukt og grøntproduksjon. Hvordan kan vi gjøre vekst i veksthus på en bærekraftig måte?
Per Morten Haarr – Matproduksjonens betydning i et fremtidig reiselivsperspektiv
SreeRekha Nitish – Eksotiske grønnsaker i veksthus
Silje Thoresen Tandberg – Hvordan jobber en samlet grøntnæring for å øke etterspørselen
og bidra til at totalforbruket av frukt og grønnsaker øker med 75%
fram mot 2035? Hvilken plass har den norske tomaten?
Les mer på www.tomatkonferansen.no
Billetter kjøpes på: https://www.linticket.no/page/no/event/20/7306