Ost, yoghurt, rømme, fløte, smør med den beste melka!

Kanskje nettopp du har en drøm om å starte opp med foredling av melk, men ikke helt vet hvordan?

Vi lover deg en spennende kveld på en mulig vei mot et nytt lokalmat-eventyr i regionen.

Dato: 27. april kl 19-21

Sted: TEALs lokaler, Nedre Hauskjeneset 3, 4160 Finnøy

Norge har gjennom de siste 10-15 årene fått mange produkter med svært høy kvalitet med utgangspunkt i melk! Flinke melkebønder har enten selv eller i samarbeid med engasjerte folk etablert melkeforedlings-produksjon. På gården eller i egnede lokaler andre steder.

Næringshagen TEAL as har fått i oppdrag å gjennomføre en studie for å se på  interessen for mer foredling av melk i Stavanger-regionen. Vi inviterer derfor de som har interesse for lokalmat, og har lyst til å lære mer om melkeforedling til en samling der vi får treffe mennesker som har satset. Vi får høre deres historier, hvordan det startet og hvilke utfordringer de møtte på veien og mot etablering og senere drift. Du trenger ingen spesiell bakgrunn. Interesse og lyst til å lære er en god start.

Litt om programmet

  •                Ryfylke gardsysteri, fra ide til realisering
  •                Samarbeid mellom melkebonde og osteprodusent
  •                Ystepikene
  •                Kompetanseinnblikk: utdanning, kursing, marked,utstyr.
  •                Støtteordninger for etablerere
  •                Smakebiter serveres selvsagt!

Har du lyst til å delta?

sigve.skretting@teal.no – tlf. 90751025

 

Flere nyheter