Fjellam frå Ryfylke er leverandør av Norges beste pinnekjøtt

Kaldrøkt pinnekjøtt fra Fjellam frå Ryfylke ble finalist i den nasjonale konkurransen innen lokale matprodukter, Det Norske Måltid, og gikk hele veien til topps, og vant gullmedaljen for årets kjøtt, foredlet. Fjellam frå Ryfylke blir da leverandør av lammekjøtt til Norges beste pinnekjøtt, produsert av Albert Idsøe i Stavanger. Foto: Det Norske Måltid

Hedersbetegnelse som er et resultat av langsiktig arbeid fra stolte og dyktige saueprodusenter

Fjellam frå Ryfylke SA er et samvirke bestående av stolte saueprodusenter. De ønsker å ta vare på den flotte heiatradisjonen i Ryfylke, og sikre den gode kvaliteten som følge av dette. I 2021 inngikk de en avtale som leverandør av lammekjøtt til Prima Jæren, og produktene blir omsatt av Albert Idsøe i Stavanger. A.Idsøe er viden kjent for sin kompetanse og kvalitetsprodukter innen foredling av kjøtt, og ett av produktene som lanseres i 2021 er kaldrøkt pinnekjøtt av Fjellam frå Ryfylke. Dette produktet blir påmeldt i den nasjonale konkurransen innen lokale matprodukter, Det Norske Måltid, og går hele veien til topps, og vinner gullmedaljen for årets kjøtt, foredlet.

Juryens kommentar:

«Produktet viser håndverk av ypperste klasse. Her er det nøye utvalgte råvarer som setter standarden for et premium produkt. Vinner produktet er lett å tilberede og smaken er godt balansert. Kjøttet er delikat og saftig, og har fine toner av røyk. Kjøttfylden er god og likeså er smaken på fettet. Dette er et meget godt pinnekjøtt, og dommerne digger de lange pinnene!»

TEAL har fulgt Fjellam frå Ryfylke gjennom flere prosjekt og prosesser, men mesteparten av oppdraget har gått med til å lede et prosjekt med søknadsskriving til Norsk Mat (tidligere Matmerk) for søknad om Beskyttet Geografisk Betegnelse. Dette er en svært streng merkebeskyttelse, og blir en egen forskrift om den kommer gjennom nåløyet. Vi er nå inne i sluttspurten for denne søknaden, og innen et års tid, vil vi ha fått svar om denne blir endelig godkjent.

Flere nyheter