Eiane Gard – Ny målbedrift i TEAL

Innover i vakre Ryfylke, og langs Jøsenfjorden ligger Eiane Gard. Her har det vært gårdsdrift siden 1500-tallet, og gården har vært i samme familie i ti generasjoner. Nå er det den tidligere ingeniøren fra shipping Jon Eiane Brandal som har tatt over driften av gården, og her satser han sammen med kjæresten Elodie og søsteren Solveig på eplesider, honning, frukt og overnatting.

Produksjonsrekord i 2022

Eiane Gard produserer i dag to forskjellige typer sider; Brist og Fyndig. Jon er svært opptatt av kvaliteten på produktene sine, og har blant annet valgt å flaskegjære sideren istedenfor å tilsette kullsyre. I tillegg bruker han også honning fra egen gård som søtning, (Brist) og frysekonsentrering (Fyndig) som teknikk.

Gården produserer et stort utvalg av epler; Aroma, Discovery, Gravenstein og Rubinstep. Eplene brukes både i siderproduksjonen og som spisepler for salg via gårdsbutikken og Coop. I 2022 har gården satt ny produksjonsrekord med 4000 liter sider, og har ambisjoner om videre vekst. Sideren selges i gårdbutikken på Eiane Gard, og hos flere barer og restauranter i regionen.

I løpet av sommeren 2022 åpner gården også egen Bed & Breakfast som søsteren Solveig skal drive. Her vil du kunne overnatte i naturskjønne omgivelser, nytte flotte badeplasser og et mangfold av turmuligheter.

TEAL er engasjert til å bistå Eiane Gard med konseptutviklingen av gården, og da med siderproduksjonen som hovedfokus.

Flere nyheter