Cealtech

Cealtech jobber med utvikling og produksjon av grafén, som er et høykvalitets materiale med stort potensiale i fremtiden.

Sterkere enn stål – fleksibelt som gummi

Grafén er kjent for å være det sterkeste og tynneste materialet som noen gang er laget. Det er 200 ganger sterkere enn stål og samtidig svært fleksibelt. Cealtech har sammen med universitetet Caltech i USA utviklet en maskin som gjør det mulig å masseprodusere materialet. Cealtech jobber aktivt med forskning og ser på muligheter for implementering av materialet i eksisterende produkter, samt hvordan materialet kan brukes i kombinasjon med andre materialer. Andre materialer kan for eksempel være kompositter slik som fiberforsterkende polymere/coatinger som blant annet kan øke holdbarhet og slitestyrke, samt hjelpe mot korrosjonsproblematikk. I batterimaterialer kan dette øke kapasitet og hurtigladingsevne.  https://cealtech.com

 

Vår rolle

TEAL er som næringshage og Siva-partner tilknyttet Norsk Katapult, og vi har koblet Cealtech til katapulsenteret Future Materials. Et katapultsenter skal bidra til at veien fra ide til marked bli kortere. Dette gjøres gjennom å tilby fasiliteter, utstyr, kompetanse og nettverk. https://norskkatapult.no Future materials er et av katapultsentrene, og er en kompetansepartner for valg, testing og utvikling av materialer og produksjonsteknologi. https://www.futurematerials.no I samarbeid med Future Materials har Cealtech testet ut grafén sammen med andre materialer for å avdekke muligheter.

Flere nyheter